Gijs Papavoine, geboren in ‘s-Hertogenbosch.
Studeerde Werktuigbouwkunde aan de Hogere Technische School en afgestudeerd aan de Akademie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven, afdeling Productontwerpen.

Was vanaf 1976 onverbrekelijk verbonden met het Nederlandse designmerk Montis waarvoor hij diverse klassiekers ontwierp, zoals Spica, Windy en meest succesvolle bank; Axel.

Ontwerpt sinds 2009 als zelfstandig ontwerper voor diverse nationale en internationale bedrijven.  “Mijn roots zijn industriële vormgeving, geen kunst. De ontwerpen zijn puur door hun eenvoud, maar toch veelzijdig. Ongecompliceerd zijn, is de kracht van mijn ontwerpen. Sterke grafische elementen, aangevuld met vloeiende vormen, kenmerken mijn werk. Een perfecte mix van pure belijning en functionaliteit. Uitgangspunt is altijd om een concept tot een logische oplossing terug te brengen.”

Ik begin met een algemeen, ruw idee, werk en schaaf eraan zoals een beeldhouwer, waardoor de essentiële kenmerken van het ontwerp overblijven. Mijn ontwerpen zijn dan ook ongecompliceerd, logisch en praktisch.